GALERIA DE TREBALLS

1r ESO

divendres, 25 de novembre del 2011

Edgar Degás i les imprimassions a color

Edgar Degas (París, 1834 -1917) Pintor, gravador, escultor i fotògraf. És conegut per la seva visió particular sobre el món del ballet, en què capturà escenes subtils i belles. Es considerat un dels fundadors de l'impressionisme, junt a Claude Monet, Paul Cézanne, August Renoir, Alfred Sisley, Mary Cassat, Berthe Morisot o Pissarro, encara que la seua forma de treballar diferia de la resta de components. els impressionistes destaquen pel seu tractament de la llum, i sobretot per realitzar pintura a l'aire lliure.

Pot dir-se que el seu impressionisme es basa en la representació de moments fortuïts, instants, impressions més que en la pinzellada curta i els colors a utilitzar.
Encara que els seus inicis foren la pintura acadèmica i més historicista, evolucionà fins un estil menys acadèmic on reflecteix la vida contemporània representant dones treballadores, així com cantants d'òpera i ballarines. Influenciat per la fotografia moderna, realitza composicions amb punts de vista descentrats. Els seus treballs són com "fotos", congelant moments del temps per descriure'ls acuradament, transmetent un sentit de moviment. Experimenta amb el color i la forma, amb una línia lliure que redibuixa la forma amb pinzellades atrevides.

Una de les coses que hem destacat a l'aula, és eixa línia lliure, diferent a la línia contorn que esteu acostumats a realitzar pels cursos anteriors i que poc a poc hem estat eliminant per a utilitzar-la sols allí ón és necessària. Hem agafat aquest pintor coma exemple del treball a realitzar al quadern, ón ens demanen realitzar una composició sobre una superfície de color neutre. Els quadres de Degàs mostrats a l'aula, són clar exemple de pintura realitzada sobre imprimassió de color. En aquest quadre de les planxadores, s'apresia iclós la tela de sac del bastidor formant part del resultat final.

Si voleu saber-ne de més sobre l'impressionisme, influència i moviments posteriors clicleu en aquest enllaç:

colors primaris i Secundaris

colors primaris i Secundaris
Elisa C 2003-2004

Inma G 2003-2004

Colors frets

Colors frets
Xavier Pèris 2006-2007

Colors càlids

Colors càlids
Laura Cebolla 2006-2007

Harmonia colors complementàris

Harmonia colors complementàris
Quique H. Sandra E 2002-2003

Aplicacions

Aplicacions
Alexandra O. 2007-2008

Alexandra O. 2007-2008