GALERIA DE TREBALLS

1r ESO

divendres, 8 de novembre del 2013

L'anell místic de Jan Van Eyck i Hubert





Hui per a despedir la setmana lectiva hem estat navegant per internet i hem descobert moltes coses. Arrel del nou treball a realitzar hem descobert que és la grisalla, a més, hem observat i admirat una de les obres més importants de la pintura flamenca, El corder místic dels germans Van Eyck.  

La grisalla és una tècnica pictòrica basada en una pintura monocroma en gris que produeix la sensació de ser un relleu escultòric.  
A la part posterior del retaules de l'Anell místic podem observar clar exemple d'eixa tècnica. 






"Jan Van Eyck, (1390 - 1441) fou un pintor flamenc del gòtic tardà. Està considerat com un dels millors artistes del grup dels primitius flamencs per les seues innovacions en l'art del retart i del paisatge.  
El seu innovador estil combina naturalisme de víus colors amb un estil decoratiu propi de les miniatures  pel que fa a la meticulositat dels detalls, la precisió de les textures i la recerca de nous sistemes de representació de l'espai tridimensional. Les figures humanes s'emmarquen en un espai naturalista. "....  "Va portar la tècnica de la pintura a l'oli i el realisme dels detalls (especialment la representació de les matèries) amb un nivell no assolit mai abans."  Més informació



El retaule:

Aquest retaule el podem trobar a Gant a l'actual Bèlgica i per a mí és una visita obligada si es trobeu per eixa part del món. No ho dubteu acosteu-se a la Catedral de Sant Bavón de Gant.  En l'actualitat no està al lloc per al que fou creat, el podem contemplar a una sala pròxima a l'entrada. Allí disposen d'audioguies que t'ajuden a adonar-te de tots els detalls magnífics que realitzaren d'una forma molt minuciosa. 



"L'Anell místic, és un políptic que consta de 24 escenes compartimentades que presenta dues visions, oberta i tancada, que s'alternen tancant les ales laterals. Amb el retaule obert, la caixa alta (fila) mostra Crist entre la Mare de Déu i sant Joan Baptista; les ales representen uns àngels cantant i fent música i, més a l'exterior, es mostren Adam i Eva. A la caixa baixa, en el plafó central hi ha representada l'adoració de l'Anell de Déu, amb uns quants grups de figures que es dirigeixen cap el centre de la imatge per venerar l'anyell, i tota l'escena és presidida, en el pla celestial, per l'Esperit Sant. Els dies feiners les ales estaven tancades, mostrant l'Anunciació a Maria i els retrats dels donants, Joost Vijdt i la seva esposa, al costat de dues grisalles de sants."  Més informació

Anàlisi del quadre. Comentari d'obra artística



divendres, 25 d’octubre del 2013

Vincent Van Gogh i la línia

Olive Trees with the Alpilles in the Background by Vincent Van Gogh

Aquest quadre l'heu escollit vosaltres com a exemple de la utilització de la línia a una composició. Moltes gràcies per la vostra proposta!

dimarts, 22 d’octubre del 2013

El Gravat i Piranesi

Aquest any hem utilitzat una entrada de l'any anterior sobre el gravador Piranesi. Feu clic sobre l'enllaç per a poder accedir.
Les "carceli de Piranesi"
Per a ampliar un poc més farem referència sobre la tècnica de gravat que hem estat parlant a l'aula.
El gravat és una tècnica artística d'estampació. Per a realitzar un gravat necessitem una planxa o matriu que elaborarem amb diferent tècniques. Amb ella realitzarem una serie d'estampacions fins arribar a un tiratge,   número exacte d'estampes, que les nombrarà i signarà l'autor seguint unes normes establertes. 
 Así baix teniu un altre enllaç d'una pàgina d'internet on podreu ampliar informació.

Gravat calcogràfic



http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ryRNyMZlRak

dimecres, 25 de setembre del 2013

EL FORMAT

Format, en terminologia artística, són les dimensions d'un obra d'art.
En dos dimensions com la pintura, el dibuix, el gravat, la fotografia, parlarem d'alçària per amplària.
Si ens referim a l'escultura o en qualsevol representació en tres dimensions, parlarem de l'alçària, amplària i profunditat.

El format determina l'enquadre i controla la composició a partir de la proporció i l'orientació. El format més estudiat i utilitzat és el determinat per la proporció àurea i el format quadrat. Així i tot també se sol utilitzar altres formats no tan habituals com els circulars (tondo en pintura, roseto en arquitectura...) el triangular,  o formats irregulars.
L'orientació del format més habitual són el vertical i el horitzontal.


Sagrada Família
Tondo Doni, 1503
Miguel Ángel Buonarotti
Oli i temple sobre taula, 120x120 cm
Galeria U(ffici, Florència


colors primaris i Secundaris

colors primaris i Secundaris
Elisa C 2003-2004

Inma G 2003-2004

Colors frets

Colors frets
Xavier Pèris 2006-2007

Colors càlids

Colors càlids
Laura Cebolla 2006-2007

Harmonia colors complementàris

Harmonia colors complementàris
Quique H. Sandra E 2002-2003

Aplicacions

Aplicacions
Alexandra O. 2007-2008

Alexandra O. 2007-2008