GALERIA DE TREBALLS

1r ESO

dijous, 19 de maig del 2011

yo y mi aldea. Marc Chagal


"Tots els colors son amics dels seus veïns i amants dels seus oposats." Marc Chagall

Fitxa tècnica
Autor: Marc Chagall
Any de Realització 1911
Dimensions: 192x151cm
tècnica: Oli sobre llenç
Ubicació: Museu Moma, nova Jork

Descripció personal:
"És un quadre pintat amb colors vius, on hi ha una dona pasturant amb una vaca, un arbre, un poble i també una cabra i un home. Per a mí és un quadre molt graciós" Sonia Palau
"Una cosa que puc observar en quest quadre és la forma com l'autor juga amb les formes de la cara i amb els colors. Observe diferents escenes dins del mateixa composició: un home treballant, un animal, un arbre en la part de baix..." Macarena Arriaga

L'obra de Chagall està connectada amb diferents corrents de l'art modern. Va formar part de les avantguardes parisenques que van precedir la Primera Guerra Mundial.
En les seues obres abunden les referències a la seua infantesa, tot i al preu d'evitar les problemàtiques experiències que després va viure. Chagall va inspirar-se en els costums de la vida a Bielorússia i va interpretar molts temes bíblics, reflectint la seua herència jueva. Comunica la felicitat i l'optimisme a aquells que les observen, mitjançant intensos i vívids colors.

En aquest quadre podem apreciar com l'autor tracta la cotidianetat de la vida en una xicoteta població rusa. Utilitza els colors els colors de forma original per a potenciar la composició en forma d'aspa dividint el quadre en quatre parts marcades Utilitza cercles per a mostrar diferents nivells de realitat dins de la mateixa unitat de composició amb un predomini cromàtic per a diferenciar-los.

Marc Chagall

Biografia
Pintor i dissenyador fracés d'orige rus, subrrealista. Les seues imatges estàn-...

colors primaris i Secundaris

colors primaris i Secundaris
Elisa C 2003-2004

Inma G 2003-2004

Colors frets

Colors frets
Xavier Pèris 2006-2007

Colors càlids

Colors càlids
Laura Cebolla 2006-2007

Harmonia colors complementàris

Harmonia colors complementàris
Quique H. Sandra E 2002-2003

Aplicacions

Aplicacions
Alexandra O. 2007-2008

Alexandra O. 2007-2008