GALERIA DE TREBALLS

1r ESO

dimecres, 7 de desembre del 2011

Tàpies

Em sembla molt interessant aquest Powerpoint sobre l'anàlisi de l'obra de Tàpies i més en concret sobre una de les obres que va pintar en una època determinada.

dilluns, 28 de novembre del 2011

Concurs de la cooperativa


El dijous, els alumnes del Col·legi participaren al concurs 100 Anys de Cooperativisme a Guadassuar a la modalitat de dibuix.
Bases del concurs
Els alumnes han realitzat treballs relacionat amb l'agricultura, els treballs del camp i sobre tot la Cooperativa de Guadassuar, GUADACOOP Coop.V.
El resultat ha segut molt satisfactori en general en tota secundària. Al primer cicle, contem amb un segon premi i al segon cicle de secundària, un primer, un segon i un tercer, més un finalista.
Enhorabona a tots!!!!
Lliurament de premis.Tindrà lloc el divendres 2 de desembre de 2011, a les 19 hores, a la sala de Juntes del Llar Social “El Catòlic” de GUADACOOP.

Vos esperem per a acompanyar-los en l'entrega de guardons.

Els dibuixos premiats s'exposaran des del divendres 2 de desembre de 2011, fins al dimarts 28 de febrer de 2012 a sala de Juntes del Llar Social “El Catòlic” de GUADACOOP.

divendres, 25 de novembre del 2011

Les textures i el disseny

JOVENES DISEÑADORES DE MODA. Marta HIdalgo

Vos recomane aquest llibre on mostra el perfil de 46 dissenyadors on desafien ñes normes establertes del dissenys i mostren noves formes de treballar el disseny de moda. Hi apareinen els esbossos original on mostren tot el procés creatiu i artístic d'aquests dissenyadors. El curs passat el incloure a la Biblioteca d'aula de l'assignatura d'EPV i està a disposició al centre.
Vos recome fulletjar aquest llibre per a realitzar l'activitat plantetjada a l'aula ahir. S'aprecia molt bé el joc de textures aplicades al disseny.


Así teniu el treball d'una companya del cole que va realitzar el curs 209-2010 sobre l'aplicació de les textures al disseny de moda.


Ara vos toca a vosaltres realitzar els vostres dissenys. Esta vegada ho realitzareu al Block dividint l'espai en dos parts. Un per a dissenyar les textures i l'altre per a aplicar-les a un disseny. Podeu agafar el model o com, heu decidit vosaltres, podeu dissenyar qualsevol tipus de roba.

Edgar Degás i les imprimassions a color

Edgar Degas (París, 1834 -1917) Pintor, gravador, escultor i fotògraf. És conegut per la seva visió particular sobre el món del ballet, en què capturà escenes subtils i belles. Es considerat un dels fundadors de l'impressionisme, junt a Claude Monet, Paul Cézanne, August Renoir, Alfred Sisley, Mary Cassat, Berthe Morisot o Pissarro, encara que la seua forma de treballar diferia de la resta de components. els impressionistes destaquen pel seu tractament de la llum, i sobretot per realitzar pintura a l'aire lliure.

Pot dir-se que el seu impressionisme es basa en la representació de moments fortuïts, instants, impressions més que en la pinzellada curta i els colors a utilitzar.
Encara que els seus inicis foren la pintura acadèmica i més historicista, evolucionà fins un estil menys acadèmic on reflecteix la vida contemporània representant dones treballadores, així com cantants d'òpera i ballarines. Influenciat per la fotografia moderna, realitza composicions amb punts de vista descentrats. Els seus treballs són com "fotos", congelant moments del temps per descriure'ls acuradament, transmetent un sentit de moviment. Experimenta amb el color i la forma, amb una línia lliure que redibuixa la forma amb pinzellades atrevides.

Una de les coses que hem destacat a l'aula, és eixa línia lliure, diferent a la línia contorn que esteu acostumats a realitzar pels cursos anteriors i que poc a poc hem estat eliminant per a utilitzar-la sols allí ón és necessària. Hem agafat aquest pintor coma exemple del treball a realitzar al quadern, ón ens demanen realitzar una composició sobre una superfície de color neutre. Els quadres de Degàs mostrats a l'aula, són clar exemple de pintura realitzada sobre imprimassió de color. En aquest quadre de les planxadores, s'apresia iclós la tela de sac del bastidor formant part del resultat final.

Si voleu saber-ne de més sobre l'impressionisme, influència i moviments posteriors clicleu en aquest enllaç:

dissabte, 19 de novembre del 2011

Elements del llenguatge Visual i plàstic

Molt bona explicació sobre els elements dels llenguatge visual i plàstic. Ho vorem a l'aula el proper dia.

divendres, 18 de novembre del 2011

A l'aula

Hui a l'aula hem projectat el powerpoint sobre Elements del Llenguatge visual i plàstic. He escollit una sèrie d'artistes plàstics propers a nosaltres com a exemple per a treballar els Elements del llenguatge visual treballats a l'aula.

Creant memòria

He trobat aquest blog molt interessant on a través d'entrevistes a artistes plàstics s'aprofundeixen sobre els records dels inicis al món de les Belles Arts.
Antoni Miró, Alcoi, 1944
Aurora Valero, Alboraia, 1940
Arcadio blasco, Muxamel, 1928
Manuel silvestre Edeta, Llíria, 1909
són alguns dels nostres antecessors més pròxims dins del món de l'art i podem tindre com a exemple.

Les textures tàctils. Homenatge a Salvador Sória

Salvador Sória, fou un gran artista valencià que va iniciar la seua obra a França, dins de la línia figurativa expressionista. Va tornar a Espanya en 1953, treballant amb distints materials, com a fusta , zinc, llautó, llimadures de ferro o coure. Des de 1960 la seua obra va evolucionar cap a la integració entre matèria i contingut, realitzant objectes tridimensionals (Màquines per a l'esperit, 1964;Escultures, 1972). Cofundador, en 1957, del grup artístic Parpalló. Vaig tindre el gust de poder coneixer-lo un parell de dies als Taller de Gravat de la Facultat de Bellers Arts de València. Tot un gust poder apreciar la forma com treballa amb la matèria. Vore de primera ma totes eixes textures.
La seua obra la podem vore a l'Ivam, Julio Gonzàlez.



M'agrada molt com expressa els seus pensaments sobre el concepte d'art. L'art com a expressió personal, cargada d'emoció. Ell diu, "Soc el reflexe de la meua vida, del meu pensament, de la meua forma de sentir. La meua forma de sertir i de vore, és fruit de vivències passades. No em planteje l'art com una cosa científica, sinó com una expressió interior, subceptible de transmetre una emoció anímica a l'espectador. L'art que no es capaç de transmetre eixa emoció, no es queda en altra cosa que un art decoratiu."

Esta voldria que fora la vostra font d'inspiració per a fer el proper treball. Les textures tàctils.

dijous, 3 de novembre del 2011

Les textures visuals


Dins del Elements del Llenguatge Plàstic i visual, estem estudiant les Textures visuals. Recordeu que les textures Visuals són aquelles que es poden veure, a diferència de les textures tàctils que també a part de veures, es poden tocar. Así vos deixe un exemple del treball realitzat el curs passat per el vostre company Mario Colomer.

divendres, 28 d’octubre del 2011

Homenatge a la Catrina


Com cada any a l'aula de d'Educació Plàstica i Visual, ens agrada tractar el tema de Tots Sants de forma diferent. Ens agrada comparar les tradicions autòctones amb les d'altres cultures.



Les Pintures de Sylvia Ji
Enguany m'agradaria descobrir-vos una nova reinterpretació del personatge de la Catrina més actual. Aquesta imatge representativa de la Catrina, pertany a Sylvia Ji.
Les seues pintures són un homenatge a la cel·lebració de la mort influenciada per la cultura mexicana.

Treballa amb pintura acrílica sobre llenç o tabla, amb predomini de colors càlids. En aquest cas ha utilitzat el predomini dels colors de la bandera del país.

La versió original de la Catrina és un gravat en metall del caricaturista José Guadalupe Posada, el nom original és "La Calavera Garbancera". Vos he ensenyat un llibre dobre aquest gran gravador i hem estat mirant les diferents il·lust
racions que ha realitzat per a la premsa.



M'agrada descobrir-vos al gran muralista Diego Ribera, que va realitzar la representació de la Catrina al seu mural de "Una tarde de paseo por la Alameda" al Mèxic DF.
Así vos pase un altre linc amb una CALACA, eixe tipus de
poesia, del que vos he estat parlant.

Podeu trobar més informació en les diferents entrades que he realitzat any darrere any.


Aquest any he tingut una grata sorpresa. Un exalumne, Adrià Martín, s'ha enrecordat del treball realitzat fa 8 anys, i m'ha enviat una nova interpretació de la Catrina.Moltíssimes gràcies!!!! Estic molt contenta!

Al linc, podeu trobar altres treballs realitzats per alumnes anteriors:
Espere que els treballs d'enguany siguen tan creatius com sempre!
A dibuixar toca!

dijous, 13 d’octubre del 2011

Elements del llenguatge visual

http://sites.google.com/site/teresacuestadelacal/punto
Hew trobat una pàgina interessant per a practicar tot el que em treballat a l'aula.
Activitats a realitzar a l'aula d'informàtica
Elements del llenguhttp://www.blogger.com/img/blank.gifatge visual

dilluns, 3 d’octubre del 2011

Els punts



El primer Element del Llenguatge visual i Plàstic estudiat fou el punt. El punt és l'element més sencill. És la unitat formal mínima del llenguatge visual. El punt és un element de referència emprat en els diversos àmbits de l'expressió gràfica: en el dibuix, la pintura o la fotografia.
Un agrupament de punts pot crear una sensació visual de continuitat, crear volum...
El puntillesme va ser un corrent d' avantguarda que va emprar de manera sistemàtica el punt per a realitzar les obres pictòriques.

Seurat, junt a Signat, va ser el recursor del Puntillisme dins del Neoimpressionisme. El procediment emprat per aquests artistes, consistent en posar punts de colors purs, en lloc de pinzellades sobre la tela, va ser el resultat dels estudis cromàtics portats a terme per Georges Seurat (1859-1891), pintor francès, qui el 1883 va arribar a la divisió de tons per la posició de tocs de color que, mirats a una certa distància, creguin en la retina les combinacions desitjades.



dimecres, 25 de maig del 2011

LINEA i PUNT: El joc de l'element creador



Em sembla un llibre fantàstic!

Un poc de geometria

pas a pas seguint les imatges...
Si amb les explicacions no teniu prou... Entreu a la pàgina que vos indique i intente-ho de nou...

http://educacionplastica.wikispaces.com/03.+GEOMETRIA
http://educacionplastica.wikispaces.com/08.+LAMINAS+DE+1º+DE+ESO

dimarts, 24 de maig del 2011

Polígons regulats

Construcció de polígons regulars donat un costat
· Construcció d’un triangle equilater
· Construcció d’un quadrat donat un costat
· Construcció d’un octògon donat un costat

Construcció de polígons regulars donat el radi de la circumferència circunscrita
· Construcció d’un quadrat donat un radi
· Construcció d’un triangle
· Construcció d’un hexàgon, heptàgon, octògon...

Construcció de qualsevol polígon aplicant el teorema de Thales.

· Polígons estrellats.
Altres treballs: aplicacions artítiques de formes geomètriques Geometría natural

divendres, 20 de maig del 2011

Indicadors de profunditat d'una imatge

http://www.xtec.cat/~jbertra1/

Al llarg del curs hem estudiat diferents recursos per a crear profunditat. Anem a treballar un poc més sobre aquest tema a partir d'aquesta pàgina que em sembla molt interessant.
Tractarem:
- Que són els indicadors de profunditat
- Superposició
- Disminució de grandària
- Posició
- Perspectiva lineal
- Ombres
- Perspectiva aèrea
- Il·lusions òptiques

dijous, 19 de maig del 2011

yo y mi aldea. Marc Chagal


"Tots els colors son amics dels seus veïns i amants dels seus oposats." Marc Chagall

Fitxa tècnica
Autor: Marc Chagall
Any de Realització 1911
Dimensions: 192x151cm
tècnica: Oli sobre llenç
Ubicació: Museu Moma, nova Jork

Descripció personal:
"És un quadre pintat amb colors vius, on hi ha una dona pasturant amb una vaca, un arbre, un poble i també una cabra i un home. Per a mí és un quadre molt graciós" Sonia Palau
"Una cosa que puc observar en quest quadre és la forma com l'autor juga amb les formes de la cara i amb els colors. Observe diferents escenes dins del mateixa composició: un home treballant, un animal, un arbre en la part de baix..." Macarena Arriaga

L'obra de Chagall està connectada amb diferents corrents de l'art modern. Va formar part de les avantguardes parisenques que van precedir la Primera Guerra Mundial.
En les seues obres abunden les referències a la seua infantesa, tot i al preu d'evitar les problemàtiques experiències que després va viure. Chagall va inspirar-se en els costums de la vida a Bielorússia i va interpretar molts temes bíblics, reflectint la seua herència jueva. Comunica la felicitat i l'optimisme a aquells que les observen, mitjançant intensos i vívids colors.

En aquest quadre podem apreciar com l'autor tracta la cotidianetat de la vida en una xicoteta població rusa. Utilitza els colors els colors de forma original per a potenciar la composició en forma d'aspa dividint el quadre en quatre parts marcades Utilitza cercles per a mostrar diferents nivells de realitat dins de la mateixa unitat de composició amb un predomini cromàtic per a diferenciar-los.

Marc Chagall

Biografia
Pintor i dissenyador fracés d'orige rus, subrrealista. Les seues imatges estàn-...

dimecres, 18 de maig del 2011

Lipdub al nostre col·legi!


Moltes gràcies per la vostra participació!
Va ser un dia fantàstic!!! Que bé ens ho passarem!

dissabte, 14 de maig del 2011

Circulus!



Ahir va tindre lloc la inaguració de la meua exposició d'obra gràfica i aquarel·les. A l'aula ja vos he parlat un poc sobre ella, a més alguns de vosaltres heu vist que he treballat a l'aula d'estudi. Allí trobareu diferents sistemes de reproducció, gravat, xilografia, serigrafia, litografia; tècniques que més una vegada he explicat a l'aula. Vos espere a tots i a totes!

dimarts, 10 de maig del 2011

Operacions amb angles

Suma d'angles
Dos o més angles es poden sumar per formar-ne un altre.
La suma gràfica es realitza col·locant els angles en posició de consecutius, és a dir, compartint el vèrtex i un costat, per així obtenir un altre angle que els compren a tots dos.
Resta d'angles

La resta o diferència d'angles gràgicament es realitza col·locant els dos angles de manera que comparteixin el vèrtex i un costat. Així, l'angle més gran compren el menor, i l'excés és la diferència entre tots dos.

Bisectriu:
Traça dos semirectes amb un mateix origen, que serà el vèrtex A de l'angle. Col·loca el compàs sobre A i traça un arc de circumferència que talle els dos costats, en els punts 1 i 2.
Centre en 1, distància 1, 2 arc, igual des de 2.
Uneix finalment el vèrtex A amb el punt d'intersecció dels dos arcs que acabes de traçar i obtindràs la bisectriu de l'angle.

http://recursostic.educacion.es/descartes/web/materiales_didacticos/EDAD_1eso_cat_rectes_angles_pla/1quincena8_contenidos_4b.htm
en aquesta pàgina apareixen videos on vos explicaran els passos a seguir.

dilluns, 9 de maig del 2011

El dibuix tècnic


Hui heu tingut el primer contacte amb el dibuix tècnic. Hem vist les diferents operacions matemàtiques que es poden fer amb els segments (Suma, resta, multiplicació i divisió). Per a ser el primer dia no ha estat tan malament. REcordeu portar demà tots el material per a poder seguir treballant i no pedre el ritme! En aquesta pàgina podeu tindre un referent al que hem fet hui a l'aula. http://www.xtec.cat/~mlozan22/1eso/dossier.pdf mediatriu

Introducció al dibuix tècnic

Fonaments del dibuix tècnic
Materials de precisió
Típus de rectes, segments

1. OPERACIÓ AMB SEGMENTS:
Traçar un segment igual a un altre
Suma de segments
Resta de segments
Producte de segments
Divisió d’un segments en dos parts igual: mediatriu
Divisió d’un segment en parts iguals: Teorema de Thales

2. OPERACIÓ AMB ANGLES:
Transportar angles
Diferència d’angles
Suma d’anglesDivisió d’un angle en dos parts iguals: Bisectriu

TRAÇATS GEOMÈTRICS
1. Relació de dos rectes en el pla
- Rectes paral·leles
- Rectes perpendiculars
2. Circumferència

dilluns, 2 de maig del 2011

Van Gogh



Así vos deixe aquest llibre sobre Van Gogh, que per aquells que esteu treballant sobre la seua vida i obra li anirà bé.

dilluns, 25 d’abril del 2011

La percepcció del color

LA LLUM I EL COLOR

La llum natural i la llum artificial
La llum i l’ombra
La llum i el color
El color pigment
Colors primaris i secundaris
Temperatura del color
1. LES QUALITATS DEL COLOR
Tó, matís
Valor
Saturació
2. GAMMES CROMÀTIQUES
Gamma freda
Gamma càlida
Gamma acromàtica
Monocromia i policromia

3. RELACIÓ ENTRE COLORS
Harmonia de colors afins
Harmonia de colors complementàris
4. VALOR PSICOLÒGIC DEL COLOR

dimarts, 12 d’abril del 2011

Mitologia griega


Atenea
pàgina interesant sobre mitologia. Hi apareixen la representació artística de diferents mites ordenats.
http://matarhumanos.com/category/mitologia-griega/

divendres, 8 d’abril del 2011

wikispaces

http://epvsantfrancesc.wikispaces.com/

Juguem amb el color


En aquesta pàgina podeu trobar diferents jocs amb els que podeu apendre alguna cosa més del color d'una forma més divertida.

http://recursos.educarex.es/escuela2.0/Educacion_Artistica/Plastica_Visual/El_color/color.htm

Altres activitats:
http://www.librosvivos.net/smtc/homeTC.asp?temaclave=1014

Investiga com alguns dels gran pintors han tractat el color al llarg de la història. Escollix un pintor que t'agrade i analitza com treballa el color.

- Quín tipus de color utilitza?
- Quín és el seu grau de saturació?
- Utilitza algun tipus d'harmonia? harminia de colors afins al cercle cromàtic o de contrast?
- El color és un reflexe de la realitat? es a dir, intenta imitar el color de la realitat?

"El descendimiento de la cruz"


Autor: Roger Van der Weyden.

Aquest tema sobre el descendiment de la creu, s'ha tractat al llarg de la història. Artístes de diferents èpoques i estils han utilitzat diverses tècniques i materials per a contar-nos des del seu punt de vista la mateixa història. Escultura, grabat, pintura...

La vostra missió és conseguir tres representacions que facen referència a aquest tema i realitzar la fixa tècnica de cadascuna d'elles. Recordeu que en ella cal figurar el nom de l'autor, tècnica, any de realització, dimensions, moviment artístic i el lloc ón es troba ubicada.
Una vegada documentats, podeu començar a treballar sobre el quadre en qüestió.
Así vos deixe algunes preguntes a contestar.
Qué està passant al quadre? descriu el que tú com a espectador veus. Quí són eixos personatges? qué està passant realment? Com s'anomena aquest tipus de quadre? Quìna història envolta als protagonistes? Quantes persones actúen? Quín lloc ocupen respecte a l'espai total? figures centrades, desplaçades...
a més recordeu que disposeu d'una xarxa preparada per al professora repartida a l'aula.
És important començar a treballar abans de continuar a l'aula amb la composició.

dimarts, 5 d’abril del 2011

Colors complementaris



Els colors complementaris són aquells parells de colors que es troben just un enfront de l'altre en un cercle cromàtic. També es coneixen com a colors oposts en el cercle cromàtic.

En la teoria del color es diu que dos colors es denominen complementaris si, quan es barregen en una proporció donada el resultat de la barreja és un color neutral (gris, blanc, o negre).

Els colors complementaris S'obtenen mitjançant la contraposició d'un primari amb un color secundari format pels altres dos primaris.

http://evpdibuix.blogspot.com/

El cercle cromàtic




Tots els matisos o colors que percebem posseeixen 3 atributs bàsics:

* Matís: També anomenat per alguns "croma", és el color en si mateix, és l'atribut que ens permet diferenciar un color d'un altre, per la qual cosa podem destriar quan un matís és verd, violat o ataronjat.
* Lluminositat: "Valor" és la intensitat lumínica d'un color (claredat / foscor). És el major o menor acostament al blanc o al negre d'un color determinat. Sovint donem el nom de vermell clar a aquell matís de vermell proper al blanc, o de vermell fosc quan el vermell s'acosta al negre.
* Saturació: És, bàsicament, puresa d'un color, la concentració de gris que conté un color en un moment determinat. com més alt és el percentatge e gris present en un color, menor serà la saturació o puresa d'aquest i per tant es veurà el color com si estigués brut o opac; en canvi, quan un color se'ns presenta el més pur possible (amb la menor quantitat de gris present) major serà la seva saturació.

Per a més informació:

http://www.pinta-croma.com/ca/index.php?option=com_content&view=article&id=51&Itemid=70
http://www.lmi.ub.es/evisual/contens/resums/color.pdf

dilluns, 4 d’abril del 2011

Visita cultural Tarragona - Barcelona 2011

El gòtic català és l'art gòtic desenvolupat a Catalunya, Balears i a València. Presenta unes característiques particulars, especialment en arquitectura, que el diferencien del gòtic europeu d'influència francesa. També comparteix algunes característiques amb el gòtic desenvolupat al sud d'Occitània.
El seu origen es troba en el manteniment de molts trets de l'arquitectura romànica i en les construccions monàstiques de l'Orde del Cister o Cistell.

Trets diferencials


L'arquitectura catalana del període gòtic presenta, evidentment, diversos elements comuns amb el gòtic internacional, però l'ambient general és molt diferent. Òbviament la majoria d'elements formals i l'estructuració espacial provenen del gòtic europeu, però diverses influències converteixen el gòtic català en una cosa molt diferent, amb una austeritat de línies i formes totalment allunyada del decorativisme internacional i amb un gust especial per crear espais unitaris i diàfans.

Les característiques principals del gòtic català, comparades amb el gòtic internacional, són:

Gòtic català Gòtic internacional
Espais unitaris Espais compartimentats
Formes exteriors compactes i llises Formes exteriors a diverses profunditats
Grans superfícies llises on els cossos
de l'estructura només es marquen amb motllures
Manca de superfícies llises
Ús de cobertes de fusta sobre arcs diafragma
Poc ús d'aquesta tècnica
Horitzontalitat Verticalitat
Torres acabades en terrats plans Pinacles i agulles
Campanar independent, o cap al creuer o l'absis
Parella de campanars a la façana occidental
Gran puresa formal Decorativisme i agitació estructural
Quasi eliminació de transseptes
Transseptes prominents
Contraforts
Arcbotants

Capelles entre els contraforts Contraforts exteriors
Terrats Teulades
Predomini de plens sobre buits Predomini de buits sobre plens
Poca importància dels vitralls
Gran importància dels vitralls
Igualació d'alçades de les tres naus Gran diferència d'alçada entre naus
Gust per les naus úniques Poc ús de la nau única
Gran separació entre pilars Poca separació entre pilars
Ús de l'arc de mig punt, a més de l'apuntat
Ús gairebé exclusiu de l'arc apuntat
Planta octogonal per a elements (pilars, torres, cimboris, etc.) Poc ús de la planta octogonal




http://es.wikipedia.org/wiki/Catedral_de_Santa_Eulalia_de_Barcelona
http://es.wikipedia.org/wiki/Catedral_de_Santa_Mar%C3%ADa_de_Tarragona

dilluns, 28 de març del 2011

El color

1- La llum i el color.

A. Percepció del color.
B. L'arc de Santmartí i el prisma de Newton.
C. El color llum. Mescla aditiva.
D. El color pigment. Mescla sustractiva.

2- Tipus de colors i les seues relacions.

A. Tipus de colors.
Colors primaris.
Colors secundaris.
Colors terciaris.
B. Relació entre colors.
Colors afins.
Colors complementàris.
C. El cercle cromàtic.

3- Les qualitats del color.

A. Tó.
B. Saturació.
C. Valor o lluminositat.
D. Les qualitats del color en la comunicació visual.

4- Harmonies i contrasts.

A. Harmonia.
B. Contrast.

5- La expressivitat del color.

A. Families de colors.
B. El color com sensació de temperatura.
C. El color com sistema codificat.


divendres, 18 de març del 2011

El color

Documental sobre el color realitzat per RTVE on es parla de la ciència del color, l'experimentacó amb el color, com veues els colors diferents mamífers, la Història en colors, com ens afecten els colors, els colors de la llum.
per què la bromera és sempre blanca? veiem sempre igual els colors?
http://www.rtve.es/alacarta/videos/programa/tres-14-color/1044094/

dimecres, 16 de març del 2011

El color


El color i el llenguatge visual

Descobrix les qualitats físiques, estètiques, funcionals i expressives del color, per apropar-te un poc més al fet artístic i cultural que t’envolta com a gaudiment estètic i com a part fonamental del patrimonio cultural.
Esta ferramenta actua com complement didàctic senzill i dinàmic de les activitats realitzades a l’aula.

Animat!

http://concurso.cnice.mec.es/cnice2005/67_el_color/curso/color.htm

Experiència animada i interactiva de la Comunicació i el Simbolisme del color.

http://www.mariaclaudiacortes.com/colores/Colors.html

dilluns, 7 de març del 2011

La llum a la natura

Essers Vius que produixen llum
La Biolluminiscència és un dels comportaments dels essers vius més increible de la natura. Projecten un efecte visual de llum que sols uns pocs esser vius poden arribar a produir mitjantçant el control de reaccions químiques.


http://lavidaesinfinito.blogspot.com/2011/02/animales-luminosos-la-bioluminscencia.html
http://ca.wikipedia.org/wiki/Bioluminesc%C3%A8ncia

Estel lluminos El sol

El Sol és un estel situat al centre del sistema solar. La Terra i tots els altres planetes del sistema solar orbiten al seu voltant. Els planetes menors, els cometes, els meteoroides i tot el medi interplanetari que hi ha enmig també orbiten el Sol.



ASí podreu obtindre molta informació sobre el sol.
http://ciencia.nasa.gov/science-at-nasa/2007/24apr_hubble4sun/

La llum i la natura

Les Aurores boreals
L'aurora polar consisteix en una resplendor que apareix al cel nocturn de les regions properes a les zones polars a causa de l'impacte de les partícules de vent solar amb el camp magnètic de la Terra. A les latituds en l'hemisferi nord es coneix com aurora boreal, batejat amb el nom de Galileo Galilei, en referència a la deessa romana de l'alba Aurora i el seu fill, en representació dels vents del Nord. Normalment es veuen més intensament durant les temporades de setembre a octubre i de març a abril. A les latituds de l'hemisferi sud es coneix com aurora austral.
http://ca.wikipedia.org/wiki/Aurora_polar


No vos recorda al quadre de "La noche estrellada" de Van Gogh

En aquest quadre podem vore eixes pincellades de colors que tant el caracteritzen. Eixos blaus i verds que amb tanta força redibuixen la nit vista des de la seua finestra quan estava internat al psiquiàtric de Saint-Rémy, França, en juny de 1889.
A Van Gogh tenia gran predilecció per la nit, quan la llum de la llun i les estrelles pareixen despertar la natura dormida. Per a ell la natura poseeix molta força impossible de dominar.

En aquesta pàgina podeu llegir l'explicació d'aquest fenomen que es crea a l'atmosfera terrestre.
http://estelsiplanetes.blogspot.com/2010/04/les-aurores-fantasmes-lluminosos-en-el.html

dilluns, 28 de febrer del 2011

Allò que anomenem Pintura

Hui hem parlat sobre la diferència entre tècnica seca i la tècnica humida com a introducció del tema del color.
Dins de les diferents tècniques humides hem vist els diferents aglutinats (relativament neutre o incolor) que junt als pigments composen les pintures tal i com coneguem.
Els pigments són com una mena de pots fi, obtingut a patir sobre tot de minerals i d'altres fons artificials (químics). Com hem vist aquesta pols és afegida a un material relativament neutre o incolor que actua com a aglutinant.

Hem parlat com al Paleolític els homes pintaven amb pigments minerals utilitzant un aerògraf d'os i pell. Vos he buscat aquesta imatge de la cova d'Altamira, com a example.


He trobat la pàgina "Ciència quotidiana per a la vida quotidiana" on s'explica molt bé alló que hem parlat a l'aula. la fotografia pertany a l'article "Art i Ciencia ben aprop" Narra la visita al Museu d'Art de Girona i s'endinsa en el taller on es fabricaben les pintures.

http://pepquimic.wordpress.com/category/ciencia-i-art/
vos recomane la pel·lícula "La joven de la Perla" on s'ámbienta molt bé el taller del pintor Vermer.
http://www.youtube.com/watch?v=3yQgi1DTXPg&feature=related

La simetria radial

Els flocs de neu

El divendres realitzàrem un xicotet taller sobre la simetria radial. Esta activitat ens servirà per a realitzar la decoració de la Falla del col·legi. Aquest any treballem les quatre estacions de Vivaldi i mira que sort als alumnes de secundària vos toca l'estació hivern.
Per a realitzar el taller sols es necessita Folis blancs i tisores

Procediment:
Agafem un full quadrat i el doblem per la meitat, apretant per a que les dos cares es junten correctament, punta en punta obtinguent la forma d'un triangle. Repetim el procediment, doblem el full per la meitat, punta en punta i doblar.

Els plecs deuen ser el més precís possible, per a poder obtindre una figura simètrica correcta.
Ara el plec el fem per la vertical del full, dividint en tres parts el triangle. el plec arribarà fins al vèrtex del triangle. Agafem les tisores, tallem les puntes sobrants. Així obtinguem la forma d'un hexàgon. Agafem amb dos dits, la part del llom doblat, este acturarà com a eix, intentem no fer cap tall en este extrem.



Intentem fer els talls rectes per a semblar més flocs de neu, pensant amb la seua estructura cristalina.

Podem tallar els costats, la base inclós el vèrtex. Prova els teus propis dissenys. Ànim!!!
Desplega el triangle fins extendre per complet el full i ja tenim el nostre floc de neu de paper.

dimecres, 23 de febrer del 2011

René Magritte


René Magritte (Lessines, 1898 - Brussel·les, 1967) fou un pintor belga, figura principal del moviment surrealista.
(Recordeu l'obra de Salvador Dalí)
Hàbil i meticulós en la seva tècnica, és notable per obres que tenen juxtaposició d'objectes comuns en contexts poc habituals donant així un nou significat a les coses familiars. Aquesta juxtaposició es denomina sovint realisme màgic, del qual Magritte és el màxim representant.

Recorregut visual per la seua obra.
http://www.youtube.com/watch?v=nUYxdI8axME&feature=related

Açò no és una vaca


Aquesta és la fotografia que ens va portar a l'aula l'últim dia l'alumne Javier González i que me l'ha enviat al correu per a poder afegir-la al blog de l'assignatura.
Al presentar-la a l'aula,ens va plantejar una qüestió. "Açò no és una vaca", i clar que no era una vaca! era un paper imprés amb la imatge que representa un vaca, però una vaca especial, per què al seu llom hi apareix la representació del mapa del món.

Ens va donar peu, presentar-vos un nou pintor, René Magritte, i la seua famosa obra "Ceci n'est pas une pipe" (Açò no és una pipa)

Formes simètriques

Les Formes simètriques són aquelles que tenen la mateixa forma i mesura, però la seua posició està invertida respecte a un eix.

A la simetria Axial o bilateral, poseeix sols un eix únic produint el reflexe de la mateixa. (sentit opost)


La simetria radial o central, produeix una rotació sobre un punt de 180º. Poseeix varios eixos que pasen pel mateix punt central.Produeix un efecte de concentració o d'expansió.

dimarts, 22 de febrer del 2011

Contorn, dintorn i silueta


Manuel Prieto Benítez (1912 – 1991),dissenyador gràfic de publicitat i de llibres. Una de les obres més conegudes és la silueta del Bou d'Osborne (1956), originalment un anunci del Grup Osborne que ha format part del paisatge de les carreteres a nivell nacional i internacional amb la signatura de Brandy Magno.

Al 50 aniversari del naixement del bou, es va realitzar un projecte expositiu, on va participar gran quantitat de dissenyadors i altres entitats i personatges públics, amb el fi de recaudar diners per al Share Our Strength.
Antonio Banderas, Angie Harmon, Jon Secada, James Sasso, Ferran Adria, Romero Britto, Agatha Ruiz de la Prada, són alguns dels nom que apareixen dins d'aquest projecte.


Romero Britto
http://www.lasplash.com/publish/Los_Angeles_Charities_188/Art_Bulls_Exhibit_-_Osborne_Bullish_For_Charity_printer.php




Contorn, dintorns, entorn i silueta
Al comentar aquest projecte a l'aula, els alumnes proposaren no utilitzar la silueta del bou, sino un altra. Una de les propostes va ser la vaca, i més la de la marca coneguda, Milka, per tindre certa semblança al bou.
A la pàgina de l'enllaç, ens expliquen el perque del color lila de la vaca.
http://www.milka.es/milka1/page?siteid=milka1-prd&locale=eses1&PagecRef=556


dimarts, 15 de febrer del 2011

Figures simètriques

Construcció de figures simètriques

http://www.xtec.es/~smora/geogebra/simetries/simetria.html

dilluns, 31 de gener del 2011

Formes poligonals


Formes regulars manufacturades per l'home
Un clar exemple podria ser l'aplicació al disseny decoratiu per a realitzar vidrieres decoratives.
En aquest cas tenim el disseny de la porta del Casino de Múrcia que aquest cap de setmana he visitat.

Aquesta fotografia correspon a la decoració de la cúpula de l'entrada del casino, un lloc molt encantador. si se doneu compte la decoració de les parets també obedeixen a regles matemàtiques.

colors primaris i Secundaris

colors primaris i Secundaris
Elisa C 2003-2004

Inma G 2003-2004

Colors frets

Colors frets
Xavier Pèris 2006-2007

Colors càlids

Colors càlids
Laura Cebolla 2006-2007

Harmonia colors complementàris

Harmonia colors complementàris
Quique H. Sandra E 2002-2003

Aplicacions

Aplicacions
Alexandra O. 2007-2008

Alexandra O. 2007-2008